Stadsschouwburg Sittard-Geleen vormt decor voor Vacaturecafé Limburg

Wegens grote belangstelling extra editie op 24 november!

 

Sinds oktober 2014 heeft MKB-Limburg al diverse succesvolle Vacaturecafés georganiseerd en staat wederom paraat om openstaande vacatures te koppelen aan gemotiveerde werkzoekenden.

Sittard-Geleen– Vacaturecafé Limburg is non-profit en een initiatief van MKB-Limburg. Het concept is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op de Limburgse arbeidsmarkt. Het gaat hier om een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkgevers die op zoek zijn naar gemotiveerd en gekwalificeerd personeel enerzijds, en serieuze mensen die op zoek zijn naar een passende werkkring anderzijds. Dit principe doorbreekt het standaard sollicitatieproces en zorgt voor directe interactie tussen werkgever en werkzoekende in de vorm van een ‘klikgesprek’. Is er een wederzijdse match, dan wordt het cv opgevraagd en gaan werkgever en kandidaat verder in gesprek. Ook ditmaal zijn er diverse workshops te volgen die hulpmiddelen bieden bij het vinden van een baan. Zo is er onder meer aandacht voor de waarde van een aantrekkelijke persoonlijke presentatie. De aangeboden vacatures kunnen alle vormen van werk betreffen, dus ook traineeships, stageplaatsen, werkervaringsplaatsen en ga zo maar door.

De ervaring leert dat er zeker 300 gemotiveerde werkzoekenden op het evenement zullen afkomen. Dat zal dan vooral te danken zijn aan een slimme mediastrategie, de inspanningen van een belteam en de inzet van de bestuursleden van de afdeling door hun eigen relatiekringen te benaderen. Voor de editie in Sittard-Geleen is door MKB-Limburg nauw samengewerkt met de Stichting Energiek aan het Werk. Deze samenwerking voor de regio Zuid-Limburg heeft een bijzonder karakter omdat de organisatie van de “beurs” grotendeels in handen is van werkzoekenden zelf. Plaats van handeling op 24 november a.s. is het Theatercafé van de Stadsschouwburg Sittard-Geleen, aan de Mgr. Claessensstraat nr. 2. Het evenement begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor werkzoekenden vormt hun cv het entreebewijs. Algemene achtergrondinformatie is ook te vinden op www.vacaturecafelimburg.nl. Geïnteresseerde bedrijven kunnen daar hun vacatures aanmelden of dit aangeven middels ons contactformulier.

Pin It on Pinterest

Share This