Werk of geen werk – dat is de vraag!

Beste mensen, collega-werkzoekenden,

Trefpunt naar Werk organiseert dit jaar nog een Workshop !

Datum: Dinsdag 17 december 2019

Tijd: Van 09.30 tot 12.30 uur (de koffie staat klaar vanaf 09.00 uur)

Plaats:    Cultureel Centrum Corneliushuis in Heerlen (Grooet Genhei 14, 6413 GN  Heerlen)

 

WERK OF GEEN WERK – DAT IS DE VRAAG ! 

Solliciteren vraagt veel motivatie en doorzettingsvermogen en iedereen die solliciteert, krijgt te maken met afwijzingen en teleurstellingen. En dat roept vragen op : Wil ik nog wel al die moeite doen, wat is mijn drijfveer om toch door te gaan voor die baan ? Misschien vraag je je zelfs af : wil ik eigenlijk nog wel een baan of kan ik mijn leven anders invullen ?
Lifecoach Myra Fens zal ons meenemen op een zoektocht naar waar we staan en waar we kunnen komen. Wat zijn de handvaten om te komen tot een baan of een andere optie waar je jezelf in herkent ?Wat zijn de keuzes die je moet en kunt maken om je toekomst richting te geven ?
Komen er direct al vragen in je op naar aanleiding van het onderwerp? Meld je dan aan voor de laatste Trefpunt naar Werk bijeenkomst van dit jaar en wie weet wat 2020 voor jou nog in petto heeft.

 

Deelname en parkeren is gratis!
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar trefpuntnaarwerk@gmail.com. We ontvangen jullie aanmelding graag uiterlijk 2 december 

In afwachting van jullie aanmelding, met vriendelijke groet,
Wim Hamelers      Leny Bartels       Ray Knapen    Pierre Scholtes      Maria Locorotondo                                       

De kunst is om zulk leuk werk te hebben, dat je elke maand verrast bent dat je er voor betaald wordt..

We gaan weer wandelen!

Beste mensen, collega werkzoekenden,

Onze komende workshop wordt weer een wandelworkshop, mede mede vanwege het succes van onze vorige wandelworkshop.

Datum: Dinsdag 21 mei 2019

Tijd: Van 9.30 tot 12.00 uur (de koffie staat klaar vanaf 9.00 uur) Uiteraard is er na de workshop de gelegenheid om na te praten en te netwerken. Dat kan onder het genot van een kop kofffie/ thee en een stukje Limburgse vlaai.

Plaats: Berghotel Vue Valkenburg, Wolfsdriesweg 7, 6325 PM Berg en Terblijt.

 

 

Kijk eens anders naar jezelf

We gaan wandelen in groepjes en voeren samen opdrachten uit. Uiteraard leiden deze opdrachten tot discussies en het delen van zienswijzen.

Verder biedt deze wandelworkshop een unieke gelegenheid tot netwerken, gezonde buitenlucht en als het een beetje meezit, positief makende zonneschijn. Een unieke gelegenheid om je accu weer op te laden! 

 

De wandeling zal plaatsvinden in Geulhem en omgeving. De route is ongeveer 4,5 kilometer lang, vrij vlak en gaat grotendeels over verharde paden, maar ook een deel over onverharde paden en door weilanden. (Tip: denk aan goede wandelschoenen!).  

 Zet  de datum in je agenda en meld je aan, het liefst voor 12 mei a.s.

Er is voldoende gelegenheid tot (gratis) parkeren.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar trefpuntnaarwerk@gmail.com.

 

Met vriendelijke groet en tot 21 mei,

Leny Bartels,, Wim Hamelers, Maria Locorotondo en Leony Bruggers 

 

 

 

Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt..

Solliciteren? Hoe blijf ik gemotiveerd!

Beste mensen, collega werkzoekenden,

De eerste workshop van 2019 komt eraan:

Datum: Woensdag 27 februari 2019

Tijd: Van 9.30 tot 12.00 uur (de koffie staat klaar vanaf 9.00 uur en altijd de tijd om na de workshop nog even na te praten en te netwerken)

Plaats: Café Zaal ’t Vöske, (Grote Straat 8, 6325 EC Berg en Terblijt)

 

 

SOLLICITEREN? HOE BLIJF IK GEMOTIVEERD!

Solliciteren vraagt veel motivatie en doorzettingsvermogen en iedereen die solliciteert, krijgt te maken met afwijzingen.

Hoe ga je hiermee om en hoe behoud je je motivatie en doorzettingsvermogen?

Estrella Meijs, bekend van onze eerdere workshops, verzorgt deze workshop over motivatie. Ze legt uit hoe motivatie werkt en geeft handvatten om je motivatie op peil te houden. Ook is er ruimte om ervaringen, tips en adviezen met elkaar te delen. Na het bijwonen van deze workshops ga je met een positief gevoel en een aantal nieuwe inzichten en handvatten naar huis!

 

Komen er direct al vragen in je op naar aanleiding van het onderwerp? Schrijf ze op en stel ze tijdens onze workshop.

 

Zet in elk geval alvast de datum in je agenda en meld je aan, het liefst voor 20 februari a.s.

Deelname en parkeren is gratis!

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar trefpuntnaarwerk@gmail.com.

 

Met vriendelijke groet en tot 27 februari,

Leny Bartels, Petra Willems, Wim Hamelers, Marie-José Bessems en Maria Locorotondo

 

Waar je TALENTEN en de BEHOEFTEN van de wereld elkaar kruisen, ligt je ROEPING

Doe mee aan de 45plus challenge!

DOE MEE AAN DE 45PLUS CHALLENGE!

A4works en de Provincie Limburg dagen je uit om innovatie ideeën te bedenken die de positie van de 45plusser op de arbeidsmarkt verbeteren!
De initiatieven waar naar gezocht wordt mogen niet commercieel van aard zijn. Ze moeten zich richten op de verbetering van de positie van de 45plusser op de arbeidsmarkt. Het gaat dan niet om een oplossing voor één enkel individu, maar voor een grotere groep mensen. Dit zijn ook de initiatieven die de meeste kans maken om in de finale te komen. Selectie Uit de ingediende ideeën, die uiterlijk 15 februari binnen moeten zijn, wordt een selectie gemaakt. De initiatiefnemers die uit deze selectie naar voren komen worden begeleid door middel van een training  gericht op het pitchen van hun idee.  De 7 initiatieven met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Finale In de finale zullen de 7 finalisten hun idee pitchen voor een publiek en een professionele jury. Deze bestaat o.a. uit met Marleen van Rijnsbergen (Gedeputeerde Provincie Limburg) en Tof Thissen (Directeur Werkbedrijf UWV). Ook het publiek kan stemmen op een van de finalisten. De winnaars worden bepaald door de cijfers van de publieksjury én de vakjury bij elkaar op te tellen. De finale zal plaatsvinden tijdens het Limburg Unlimited event op 29 maart 2018. Lees meer en voor uitgebreide informatie:    http://www.a4works.eu

Het Limburgse samenwerkingsverband van werkzoekenden voor werkzoekenden

Het Limburgse samenwerkingsverband van werkzoekenden voor werkzoekenden

 

Een aantal netwerkgroepen van werkzoekenden in Limburg hebben hun krachten slim gebundeld. Door intensief samen te werken willen wij kansen op betaald werk vergroten door mogelijkheden te creëren voor gemotiveerde werkzoekenden.

Ieder partij behoudt zijn eigen identiteit, zijn eigen doelgroep en zijn eigen wijze van aanpak.

 

Dit maatschappelijk initiatief is ontstaan vanuit een groep zeer enthousiaste en gemotiveerde Limburgse werkzoekenden. We willen de regie in eigen handen nemen, onze kansen creëren en initiatieven ontplooien.

Ondernemend, pro-actief en ruimdenkend willen we verder kijken en acteren naar nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

We ondersteunen werkzoekenden in hun activiteiten gericht op de start of terugkeer in de arbeidsmarkt. We streven naar verbinding en samenwerking tussen overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen. Hiermee willen we een wezenlijke bijdrage leveren aan een betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Pin It on Pinterest